Fictief fragment #1

Waarom kon ze het nog altijd niet loslaten? Hun verhaal had uiteindelijk maar een paar weken geduurd en de man van haar leven was hij niet geweest.

Was het uit gekrenkte trots? Of was het de vaststelling dat hij helemaal niet de man bleek te zijn die zij in haar hoofd had uitgedacht, intelligent, romantisch en enkel en alleen bereid tot overspel voor haar, geen enkele andere vrouw zou hem ooit nog van zijn rechte pad afbrengen. Dat bleek nu toch niet helemaal te kloppen. Ze had haar eigen leven zoals ze het kende op het spel gezet voor iemand die dan toch geen Mr. Darcy bleek te zijn. Ze vond nochtans van zichzelf dat ze geen overdreven romantische ziel was. Zo iemand die dacht dat het leven zou moeten lopen zoals in een roman van Jane Austen om dan in een permanente toestand van teleurstelling en frustratie alle mogelijke geluk te saboteren.

Er had zich een onbestemd gevoel van onbehagen in haar lijf genesteld, een druk op haar borstkas die ze constant voelde en haar belette om vrijuit te ademen. Alsof haar longen zich nooit volledig konden vullen met lucht.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s